Πως να φορέσετε σωστά τα χρώματα της σεζόν!

από Αριστέα Κορκοβέλου, 3 Μαρ. 2021
3 Μαρ. 2021
1 Σχόλιο
1278 Προβολές
Contents

Colour Guide Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τρόπους για να φορέσετε χρώμα για το Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Μπορεί ακόμα να μην μπορούμε να απολαύσουμε στο έπακρο το shopping λόγω της κατάστασης (covid-19) αλλά το να φοράμε χρώματα βοηθούν στο να διατηρήσουμε την θετικότητά μας!

Οι τάσεις της μόδας για κάθε σεζόν δεν περιορίζονται μόνο στο στυλ ντυσίματος. Μεγάλη σημασία έχουν και οι αποχρώσεις και οι συνδυασμοί αυτών.

Το Fashion Update και οι στυλίστες της House Of Colour σας βοηθούν να απομυθοποιήσετε την αγορά μόδας με μερικά απλά βήματα.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια θα είναι τα top colour trends, δείτε αναλυτικά τη λίστα που ακολουθεί!

Πώς να φορέσετε χρώμα αυτή τη σεζόν;

Το να γνωρίζετε ποια χρώματα ταιριάζουν στη φυσική σας επιδερμίδα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Γιατί μόνο τότε θα ξέρετε τους τόνους και τις αποχρώσεις που ταιριάζουν αρμονικά.

Έτσι θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε τη δική σας εμφάνιση χρησιμοποιώντας χρώματα που είναι αρμονικά μεταξύ τους.

Μπορείτε να ανακαλύψετε ποια χρώματα λειτουργούν για εσάς καλύτερα σε μια συνεδρία ανάλυσης χρωμάτων.

KEY COLOUR TRENDS

1. Ανακατέψτε έντονα χρώματα με ουδέτερα χρώματα (μπεζ, καφέ, μπλε, άσπρο) για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

2. Πειραματιστείτε με τα έντονα χρώματα. Ενσωματώστε τα σε αξεσουάρ όπως τσάντες, στέκες και παπούτσια.

3. Κάντε colour blocking συνδυασμούς με αυτοπεποίθηση καθώς είναι σε τάση αυτή τη σεζόν. Δοκιμάστε να συνδυάσετε φωτεινά χρώματα για να ξεχωρίσετε με το στυλ σας.

1.Ουδέτερα

Θερμές ουδέτερες αποχρώσεις

Από το γλυκό καφέ έως τον καραμελέ, τα ζεστά ουδέτερα χρώματα είναι εδώ για να μείνουν. Αυτοί οι χρωματισμοί λειτουργούν καλύτερα για όσες έχουν ζεστή-κίτρινη επιδερμίδα καθώς συνδυάζονται με την υπόλοιπη ζεστή παλέτα χρωμάτων σας.

Top Tip

Δοκιμάστε μια συνολική εμφάνιση (total look) με ουδέτερα χρώματα. Αυτή τη σεζόν τα πιο απαλά-παστελ χρώματα σε total look προσθέτουν ενδιαφέρον στην εμφάνισή σας.

Ψυχρές ουδέτερες αποχρώσεις

Το μαύρο, το ναυτικό μπλε και το λευκό είναι σταθερά αγαπημένα χρώματα που λειτουργούν καλά για όσες έχουν ψυχρή-μπλε επιδερμίδα. Αν ανήκετε στην χρωματική εποχή “καλοκαίρι” προσθέστε πιο απαλά ουδέτερα χρώματα για να πετύχετε αυτή την εμφάνιση.

Top Tip

Προσθέστε χρώματα με αξεσουάρ – αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αρχίσετε να φοράτε χρώμα. Δοκιμάστε ουδέτερες αποχρώσεις σε total look για να πετύχετε μια εμφάνιση που ξεχωρίζει.

2.Μπλε

Ζεστά χρώματα (για όσες έχουν ζεστούς υποτόνους επιδερμίδας)

Τα μπλε φαίνονται καταπληκτικά σε συνδυασμό με πορτοκαλί, τα φωτεινά κόκκινα και τα ζεστά ροζ. Τα γαλαζοπράσινα είναι σε μεγάλη τάση αυτή τη σεζόν.

Top Tip

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το μπλε για να κάνετε χρωματικές αντιθέσεις έτσι ώστε να κάνετε ενδιαφέρον το look σας. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μοτίβων (π.χ. καρό, ρίγα) για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Δεν είστε σίγουροι ποια είναι τα καλύτερα μοτίβα για εσάς; Το καλύπτουμε στο σεμινάριο προσωπικού στυλ.

Ψυχρά Χρώματα (για όσες έχουν ψυχρούς υποτόνους επιδερμίδας)

Δημιουργήστε αντιθέσεις με τα μπλε και τα ουδέτερά σας αυτή τη σεζόν. Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ σε εντυπωσιακά χρώματα για να ολοκληρώσετε το look σας.

Όσες ανήκουν στην χρωματική παλέτα “χειμώνας”, θα φαίνονται καλύτερες με φωτεινότερους τόνους του μπλε, ενώ τα καλοκαίρια χρειάζονται πιο απαλές-παστέλ αποχρώσεις του μπλε.

Top Tip

Αν νιώθετε σίγουρες φορώντας χρώματα τολμήστε το colour blocking συνδυάζοντας ρούχα σε χρώματα που έρχονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους.

3.Πράσινο

Ζεστά χρώματα

Δοκιμάστε το πράσινο με ροζ και κόκκινο. Συνδυάστε το με καφέ και κρεμ για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Προσθέστε αξεσουάρ με εντυπωσιακές χρωματικές αντιθέσεις για να δημιουργήσετε μια πιο τολμηρή εμφάνιση.

Top tip

Ένα κολιέ, μία στέκα ή ένα ζευγάρι πολύχρωμα γυαλιά είναι μια εξαιρετική επένδυση για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα στο look σας.

Ψυχρά χρώματα

Δοκιμάστε ψυχρά πράσινα με μπλε ή ουδέτερα χρώματα για τη φετινή σεζόν. Τα παστέλ πράσινα φαίνονται πιο όμορφα με απαλά ροζ, ενώ πιο βαθιά σκούρα πράσινα φαίνονται εντυπωσιακά με έντονα κόκκινα.

Top tip

Όταν φοράτε ένα σκούρο χρώμα σε φόρεμα ή σε ολόσωμη φόρμα, χρησιμοποιήστε αξεσουάρ και παπούτσια για να βάλετε χρώμα στο look σας και να κάνετε εντύπωση. Προσθέστε έντονο κραγιόν για να ολοκληρώσετε την εμφάνισή σας.

4.Ροζ

Ζεστά χρώματα

Κάντε μια δήλωση αυτή τη σεζόν φορώντας ροζ από τη κορυφή ως τα νύχια σε παραλλαγές του ίδιου τόνου. Ανακατέψτε το με διαφορετικές υφές για να προσθέσετε ενδιαφέρον.

Top tip

Για να είστε σε τάση αυτή τη σεζόν χρησιμοποιήστε το ροζ με τα ουδέτερα χρώματά σας και κάντε ένα colour blocking look. Χρησιμοποιήστε φωτεινότερα ροζ εάν είστε άνοιξη ή επιλέξτε γήινο ροζ ή κοράλλι εάν είστε φθινόπωρο.

Ψυχρά χρώματα

Τα ψυχρά ροζ φαίνονται υπέροχα με τα ουδέτερά σας. Επιλέξτε πιο ήπιες τονικές παραλλαγές εάν ανήκετε στην εποχή καλοκαίρι ή εναλλακτικά συνδυάστε τα με έντονα κοσμήματα εάν είστε χειμώνας.

Top tip

Αν θέλετε να είστε στην τάση φέτος προσθέστε ροζ ρούχα και αξεσουάρ στη ντουλάπα σας. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε και να τα ταιριάξετε και με άλλα αντικείμενα στην ντουλάπα σας για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή επένδυση (απόσβεση).

5.Κόκκινα

Ζεστά χρώματα

Τα ζεστά κόκκινα λειτουργούν καλά με τα ουδέτερα χρώματα. Αυτή τη σεζόν συνδυάστε τα με κρεμ και καφέ για ένα ακόμη πιο πετυχημένο look.

Top tip

Όταν φοράτε φωτεινό ή ζωντανό χρώμα, επιλέξτε ένα βασικό κομμάτι και χρησιμοποιήστε ουδέτερους τόνους για να ισορροπήσετε την ένταση των χρωμάτων στην εμφάνισή σας.

Ψυχρά χρώματα

Το βαθύ κόκκινο και το κερασί αποδείχθηκαν πολύ δημοφιλή στις πασαρέλες. Συνδυάστε τα με ουδέτερα ή και ίδιας τονικής παλέτας αποχρώσεις για μια τολμηρή εμφάνιση.

Top tip

Δοκιμάστε το colour blocking με κόκκινο χρώμα για να πετύχετε ένα statement look. Οι χειμώνες μπορούν να προσθέσουν αντίθετα χρώματα για να δημιουργήσουν μια τολμηρή εμφάνιση. 

Αν θέλετε να μάθετε και εσείς σε ποιά παλέτα χρωμάτων ανήκετε, επικοινωνήστε μαζί μου για να κλείσουμε μια ανάλυση χρωμάτων.

Η ζωή θέλει χρώμα! Μάθε να το χρησιμοποιείς σωστά προς όφελός σου και άλλαξε την ζωή σου προς το καλύτερο!

Με αγάπη και πολύ χρώμα, Αριστέα Κορκόβελου

Aforcolour Mini About
Αριστέα Κορκόβελου
Σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας
H Aριστέα Κορκόβελου, ως σύμβουλος της αγγλικής εταιρείας “House of Colour” και αντιπρόσωπός της στη Θεσσαλονίκη, μας μυεί μέσα από τα μοναδικά σεμινάριά της, στον κόσμο των χρωμάτων, της μόδας και του μακιγιάζ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι, στυλίστες του εαυτού μας...
Μάθε περισσότερα
Share

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × three =

  1. Καταπληκτικό άρθρο και πολύ χρήσιμα όσα λέει όπως και οι φωτογραφίες, ευχαριστούμε!

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν αποφασίσατε να βελτιώσετε την ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου και εγώ θα σας εκπαιδεύσω πως.

    Αποστολή

    Newsletter

    Subscribe to our Newsletter and learn more about fashion trends & smart tips.