Τι θα φορεθεί φέτος τον Χειμώνα;

από Αριστέα Κορκοβέλου, 22 Σεπ. 2021
22 Σεπ. 2021
0 Σχόλια
881 Προβολές
Contents

Το Fashion Update ( Δωρεάν οδηγός των colour trends για Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021-’22) και οι στυλίστες της House Of Colour σας βοηθούν να απομυθοποιήσετε την αγορά μόδας με μερικά απλά βήματα. 

Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι να γνωρίζετε ποια χρώματα ταιριάζουν στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας. Καθώς θα γνωρίζετε τους τόνους και τις αποχρώσεις που πηγαίνουν μαζί, δημιουργώντας μια μοναδική και αρμονική στιλιστική ταυτότητα. 

Μπορείτε να μάθετε για τα χρώματα που λειτουργούν για εσάς, σε μια συνεδρία αναλύσεων χρωμάτων της House Of Colour (μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες λεπτομέρειες ή να διαβάσετε περισσότερα εδώ). 

Μετά την χρωματική ανάλυση από τις συμβούλους δημόσιας εικόνας της House Of Colour, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε τη δική σας εμπνευσμένη εμφάνιση χρησιμοποιώντας χρώματα που είναι αρμονικά μεταξύ τους και τολμώντας συνδυασμούς που δεν είχατε καν φανταστεί έως τώρα. Μέχρι τότε, εδώ θα βρείτε τον δωρεάν οδηγό για τις τάσεις χρωμάτων Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021-’22 όπως ακριβώς μας έχει υποδείξει η House Of Colour.

Βασικές τάσεις χρωμάτων

  1. Τα έντονα, φωτεινά και τολμηρά χρώματα φέτος συνεχίζονται από την καλοκαιρινή collection και είναι το κλειδί για να είστε στην μόδα και φέτος.
  2. Δημιουργήστε εμπνευσμένα σύνολα και σύγχρονους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας τα έντονα χρώματα ως πινελιές σε ουδέτερα χρώματα ή στα αξεσουάρ σας για μια πιο τολμηρή εμφάνιση. 
  3. Οι τονικές αποχρώσεις (ίδιο χρώμα σε διαφορετικούς τόνους και ένταση) θα παίξουν σημαντικό ρόλο αυτή τη σεζόν.

Ουδέτερα χρώματα

Ζεστοί τόνοι: Από το μπεζ μέχρι το σκούρο καφέ, τα ζεστά ουδέτερα είναι εδώ για να μείνουν. 

Προσοχή! Αυτές οι αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα σε επιδερμίδες με ζεστή τονική βάση που θα δώσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα και όχι σε ψυχρές επιδερμίδες καθώς θα φαίνονται άτονες και άχρωμες. Γι’ αυτό και αυτοί οι τόνοι λειτουργούν καλύτερα σε κίτρινες επιδερμίδες και συνδυάζονται αρμονικά με την υπόλοιπη παλέτα ζεστών (με βάση το κίτρινο) χρωμάτων.

Top Tip: Χρησιμοποιήστε τα για total looks (από την κορυφή έως τα νύχια) για να δημιουργήσετε μια δυναμική εμφάνιση. Προσθέστε ζεστό ροζ και κοραλί τόνους για να προσθέσετε βάθος στην εμφάνισή σας.

Ψυχροί τόνοι:

Τα ασπρόμαυρα είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα outfit που ταιριάζουν σε ψυχρές επιδερμίδες, όμως μην ξεχνάτε πως κολακεύουν ελάχιστους ανθρώπους. Οι ψυχρές (με βάση το μπλε) απαλές αποχρώσεις όπως το μπλε, γκρι, μωβ, ροζ δίνουν μια απροσδόκητη λάμψη σε μια ουδέτερη εμφάνιση. 

Top Tip: Χρησιμοποιήστε σε αξεσουάρ ψυχρές μπλε και γκρι αποχρώσεις ως μια μοντέρνα πινελιά ουδέτερων χρωμάτων.

Μπλε Αποχρώσεις

Ζεστοί τόνοι: Το μπλε είναι ένα ευέλικτο χρώμα που μπορεί να φορεθεί με ουδέτερες αποχρώσεις για μια πιο business εμφάνιση. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια πιο φωτεινή απόχρωση πορτοκαλί ή ροζ για να προσθέσετε λίγο χρώμα στο ντύσιμό σας. Το γαλάζιο και το έντονο μπλε είναι στην τάση αυτή τη σεζόν. 

Top Tip: Δοκιμάστε να δημιουργήστε layers προσθέτοντας διάφορες ποσότητες χρωμάτων (colour blocking) για να κάνετε μια δήλωση με το ντύσιμό σας. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα μοτίβων για να δημιουργήσετε μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Τα σχέδια είναι ένας τρόπος να το πετύχετε αυτό καθώς θα κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά για σας.

Ψυχροί τόνοι: Δημιουργήστε χρωματικές αντιθέσεις με τα μπλε και τα ουδέτερά σας αυτή τη σεζόν. Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ σε εντυπωσιακά χρώματα για να συνδυάσετε το μπλε στο ντύσιμό σας. Οι χειμώνες θα φαίνονται καλύτεροι στους πιο φωτεινούς τόνους ενώ τα καλοκαίρια χρειάζονται πιο απαλές αποχρώσεις του μπλε. (Θέλετε να μάθετε σε ποιά χρωματική εποχή ανήκετε; Πατήστε εδώ!). 

Top Tip: Το μπλε είναι ένα ξεχωριστό χρώμα αυτή τη σεζόν. Δοκιμάστε να συνδυάσετε διάφορες αποχρώσεις του μπλε (tone-on-tone) για να δημιουργήσετε ένα δυναμικό σύνολο

Πράσινες Αποχρώσεις

Ζεστοί τόνοι. Τα απαλά και σβησμένα πράσινα είναι πραγματικά στην τάση και τον χειμώνα. Δοκιμάστε το πράσινο με ροζ και κοραλί ή συνδυάστε το με διάφορους τόνους καφέ και κρέμας για μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση. 

Top Tip: Όταν φοράτε πράσινο σε φόρεμα ή σε ολόσωμη φόρμα, χρησιμοποιήστε αξεσουάρ και παπούτσια σε έντονο χρώμα για να κάνετε το look σας πιο ενδιαφέρον. Να θυμάστε πάντα να φοράτε χρώμα στο κραγιόν σας για να απογειώσετε την εμφάνισή σας.

Ψυχροί τόνοι: Δοκιμάστε τα ψυχρά πράσινα με ουδέτερα χρώματα ή ασημί αυτή τη σεζόν. Τα βαθύτερα (σκούρα) πράσινα φαίνονται εντυπωσιακά με έντονα χρώματα για αντίθεση. Τα πιο μαλακά (παστέλ) πράσινα λειτουργούν καλά με τονικούς συνδυασμούς (tone-on-tone). 

Top Tip: Ένα statement κολιέ ή πολύχρωμα γυαλιά είναι μια εξαιρετική επένδυση για να προσθέσετε χρώμα στο look σας.

Ροζ Αποχρώσεις

Ζεστοί τόνοι: Κάντε μια δήλωση αυτή τη σεζόν φορώντας ροζ από την κορυφή ως τα νύχια σε τονικές παραλλαγές. Προσθέστε ενδιαφέρον στο look σας ενσωματώνοντας διαφορετικές υφές στο ντύσιμό σας. 

Top Tip: Για να ακολουθήσετε την τάση αυτή τη σεζόν χρησιμοποιήστε ροζ με χρώματα σε αντίθεση. Χρησιμοποιήστε πιο φωτεινά ροζ αν είστε Άνοιξη ή επιλέξτε κοραλί και γήινο ροζ αν είστε Φθινόπωρο.

Ψυχροί τόνοι: Τα πιο ψυχρά ροζ φαίνονται υπέροχα με τα δροσερά ουδέτερα χρώματα. Επιλέξτε πιο ήπιες παραλλαγές τόνου εάν είστε καλοκαίρι ή εναλλακτικά συνδυάστε το με έντονες αποχρώσεις του ροζ σε κοσμήματα αν είστε χειμώνας.

Top Tip: Προσθέστε έντονο ροζ για μια ποπ εμφάνιση. Μπορείτε να ενσωματώσετε το ροζ με τα αξεσουάρ σας για ένα πιο εύχρηστο ποπ look.

Κόκκινες Αποχρώσεις

Ζεστοί τόνοι: Τα ζεστά κόκκινα λειτουργούν καλά με τα ουδέτερα χρώματά σας (μπεζ, σαμπανιζέ, μπλε, καφέ). Αυτή τη σεζόν φορέστε το με σκούρο καφέ και κρεμ όπου θα κάνουν το κόκκινο να ξεχωρίζει. 

Top Tip: Όταν φοράτε έντονο ή ζωντανό χρώμα, επιλέξτε ένα κομμάτι-κλειδί και χρησιμοποιήστε ουδέτερους τόνους για να ισορροπήσετε την εμφάνισή σας.

Ψυχροί τόνοι: Το βαθύ κόκκινο και το κερασί αποδείχθηκαν δημοφιλή στις πασαρέλες αυτή την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022. Συνδυάστε τα με ουδέτερες αποχρώσεις ή με layers με αποχρώσεις αντίθεσης για μια τολμηρή εμφάνιση.

Top Tip:Δοκιμάστε το colour blocking με το κόκκινο να κυριαρχεί για να κάνετε μια εμφάνιση-δήλωση.

Εάν θέλετε να μάθετε και εσείς ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας και να εκπαιδευτείτε από εξειδικευμένο χρωματολόγο και σύμβουλο εμφάνισης, ώστε να συνδυάζετε σωστά και με αρμονία τα χρώματα, κλείστε μια συνεδρία αναλύσεων χρωμάτων με τον πλησιέστερο σύμβουλό σας.

Με αγάπη και πολύ χρώμα, Αριστέα Κορκόβελου

Aforcolour Mini About
Αριστέα Κορκόβελου
Σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας
H Aριστέα Κορκόβελου, ως σύμβουλος της αγγλικής εταιρείας “House of Colour” και αντιπρόσωπός της στη Θεσσαλονίκη, μας μυεί μέσα από τα μοναδικά σεμινάριά της, στον κόσμο των χρωμάτων, της μόδας και του μακιγιάζ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι, στυλίστες του εαυτού μας...
Μάθε περισσότερα
Share

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 1 =

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν αποφασίσατε να βελτιώσετε την ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου και εγώ θα σας εκπαιδεύσω πως.

    Αποστολή

    Newsletter

    Subscribe to our Newsletter and learn more about fashion trends & smart tips.