Επαγγελματική συμβουλευτική εικόνας σε άτομα που προετοιμάζονται για αναζήτηση εργασίας

από Aristea Korkovelou
0 Σχόλιο 942 Προβολές
Επαγγελματική συμβουλευτική εικόνας σε άτομα που προετοιμάζονται για αναζήτηση εργασίας

Τι σκέφτεται ο κόσμος όταν σε γνωρίζει; Σύμφωνα με έρευνες, τείνουμε να αποφασίζουμε αν συμπαθούμε και εμπιστευόμαστε κάποιον μέσα στα λίγα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας μας. Είτε πρόκειται για μια συνέντευξη δουλειάς, ένα ραντεβού ή μια καινούργια φίλη, πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι κάνεις τη καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση;

Δεδομένης της ραγδαίας εξέλιξης του είδους και του περιεχομένου των επαγγελμάτων που ζητούνται από την αγορά εργασίας καθώς και της αυξημένης ανεργίας, ο στόχος της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Εικόνας και κάθε
μορφής παροχής υπηρεσιών Προσανατολισμού, είναι να βοηθήσει το άτομο να παρουσιάσει μια άρτια επαγγελματική εικόνα, βασιζόμενη αφενός μεν στα προσωπικά του χαρακτηριστικά (την ιδιοσυγκρασία, τις δεξιότητες, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις αξίες και τις αντιλήψεις του), αφετέρου δε στην δύναμη της εικόνας του.

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι, εκτός από τις επαγγελματικές τους γνώσεις, με ορισμένες δεξιότητες αυτοπαρουσίασης.

Για την είσοδο αλλά και την παραμονή του στην αγορά εργασίας σας βοηθάμε να ακολουθήσετε μια γενικότερη στρατηγική για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας, ώστε να προκαλέσετε ενδιαφέρον όταν σας καλέσουν σε συνέντευξη για μια θέση εργασίας.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να σχηματίσουν γνώμη για κάποια καινούργια γνωριμία, θυμούνται την πρώτη εικόνα του ατόμου που γνώρισαν.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μιας γνωριμίας, ο τόνος της φωνής, το χαμόγελο, το στυλ ντυσίματος, η στάση του σώματος και η δύναμη της χειραψίας επηρεάζουν ασυναίσθητα την κρίση του.

Έτσι σας προετοιμάζουμε για να ξεχωρίσετε και να εντυπωσιάσετε με την εμφάνισή σας, δείχνοντας αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό. Πώς;

Θα σας δοθεί ένας οδηγός με τους κανόνες του επαγγελματικού ντυσίματος και όλα όσα πρέπει να προσέχετε σύμφωνα με το επάγγελμά σας. Αυτό γιατί η δύναμη της εικόνας και της πρώτης εντύπωσης είναι εκείνη που θα καθορίσει και την ροή την συνέντευξης.

Μπορούμε να ενισχύσουμε μία θετική πρώτη εντύπωση; Μπορούμε. Υπάρχουν τρόποι να διαμορφώσουμε την δική μας προσωπική ταυτότητα. Ο σημαντικότερος έχει να κάνει με τον τρόπο που επικοινωνούμε και την ανάπτυξη ενός αυθεντικού προσωπικού στυλ.

Έτσι, για να ενισχύσουμε την πρώτη εντύπωση, βρίσκουμε τη παλέτα χρωμάτων και το προσωπικό στυλ του υποψηφίου έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις θετικές πρώτες εντυπώσεις. Ταυτόχρονα, μέσω των σεμιναρίων εξωτερικής αυτογνωσίας, πετυχαίνουμε και την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μας. Κάτι το οποίο ενισχύει κατά πολύ την συνολική παρουσία σας.

Είστε έτοιμοι να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε μία θέση στο επάγγελμα των ονείρων σας;

Μπορεί να σου αρέσουν

Γράψε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Μάθε περισσότερα