Αριστέα Κορκόβελου

H Aριστέα Κορκόβελου, ως σύμβουλος της αγγλικής εταιρείας “House of Colour” και αντιπρόσωπός της στη Θεσσαλονίκη, μας μυεί μέσα από τα μοναδικά σεμινάριά της, στον κόσμο των χρωμάτων, της μόδας και του μακιγιάζ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι, στυλίστες του εαυτού μας. Μας εξηγεί ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενό της, πώς μυήθηκε εκείνη στον χώρο της χρωματολογίας και του στυλ αλλά και πώς κάποιοι μύθοι κατέληξαν να γίνουν κανόνες της μόδας.

Γίνε η του εαυτού σου!

Μέσα από μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων εξωτερικής ανάπτυξης σας δίνετε η ευκαιρία να προβάλλετε τα δυνατά σημεία στην εμφάνισή σας και να αποκτήσετε κύρος αποφεύγοντας να φορτώνετε με άχρηστα ρούχα την ντουλάπα σας και να αδειάζετε το πορτοφόλι σας ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων εξωτερικής αυτογνωσίας, ανακαλύπτετε ποια είναι τα χρώματα για τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχουν φυσική συνέχεια με τον εαυτό σας και τον δείχνουν πιο ξεκούραστο, υγιή, λαμπερό και νέο.

Φανταστείτε να ξυπνάτε κάθε μέρα και να επιλέγετε να φοράτε χρώματα και στυλ που σας κάνουν να φαίνεστε καταπληκτικοί.

Επιπλέον μαθαίνετε να προβάλετε τα δυνατά σας σημεία, βλέποντας τη ζωή και τον εαυτό σας πιο θετικά, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο και τους προσωπικούς σας στόχους.

Βοηθώ λοιπόν τους ανθρώπους και τις εταιρείες να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους δημιουργώντας μια μοναδική ταυτότητα, ξεκλειδώνοντας την αυτοπεποίθηση και υποστηρίζοντας την αυτο-ανάπτυξη.

Σεμινάρια της

για την εμπειρία τους

Tι είναι το “House of Colour” και πώς έγινε η πρώτη σου επαφή με αυτό. Τι σε οδήγησε εκεί;

H εταιρεία μετρά 32 χρόνια λειτουργίας, στην Ελλάδα έχει 20 χρόνια. Εγώ το πρώτο σεμινάριό μου στην “House of Colour” το έκανα στα 17 μου. Η μητέρα μου είχε δει μια κυρία στον δρόμο, η οποία ήταν πάρα πολύ αρμονική στην εμφάνισή της. Φορούσε χρώμα, που τότε δεν ήταν σύνηθες. Έτσι, μας σύστησε τον κόσμο της “House of Colour”. To είχε κάνει η ίδια το σεμινάριο και μας προέτρεψε να το παρακολουθήσουμε. Έτσι, παρακολουθήσαμε το πρώτο σεμινάριο χρώματος μαζί με τη μητέρα μου και μυήθηκα στον πολύχρωμο και ξεχωριστό κόσμο του “House of Colour”.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες/οι με την εικόνα μας και το πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα;

Ένα τεράστιο λάθος που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι ότι λόγω της κρίσης, καταλήξαμε να προτιμούμε τα μουντά χρώματα. Γιατί πιστεύουμε ότι μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια, κυρίως το μαύρο χρώμα, το οποίο και έχουμε ως βασικό χρώμα στην γκαρνταρόμπα μας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το μαύρο και το άσπρο, ταιριάζουν μόνο στο 1/4 του πληθυσμού του πλανήτη!

Το δεύτερο λάθος είναι ότι επηρεαζόμαστε από τη μόδα, μπερδευόμαστε και συχνά τα μπλέκουμε όλα μαζί και πέφτουμε σε λάθη. Δημιουργούμε εικόνες χωρίς σύσταση. Συνήθως δεν ξέρουμε τι να βάλουμε. Δεν ακούμε τι μας λέει ο εαυτός μας και η προσωπικότητά μας και παρασυρόμαστε σε κάτι, που τελικά δε μας πηγαίνει.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει τελικά η εικόνα στις μέρες μας και τι μπορεί κανείς να κάνει, ώστε να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά; Τι ρόλο παίζουν οι στυλιστικές μας επιλογές στη διαμόρφωση της εικόνας μας;

Τον μέγιστο ρόλο! Την πρώτη φορά που θα μας δει κάποιος χρειάζεται 60 δευτερόλεπτα για να σχηματίσει άποψη για εμάς και να αποφασίσει αν του αρέσουμε ή όχι. Αν θα μας κατατάξει στο θετικό ή στο αρνητικό ημισφαίριο. Σκεφτείτε τώρα όταν πηγαίνει κάποιος σε μία συνέντευξη και φοράει άσπρα ή μαύρα τι εικόνα δίνει. Το πρώτο 1.5 λεπτό είναι κρίσιμο, για το αν θα περάσουν κάπου καλά οι άνθρωποι ή όχι. Αν θα ταιριάξουν με κάποιον ή όχι. Οπότε το στυλ παίζει τεράστιο ρόλο.

Στον 12ο αιώνα πλήρωνε κανείς πρόστιμο για το ντύσιμό του. Ο Άγγλος βασιλιάς είχε θεσπίσει τους δικούς του κανόνες, για να ξεχωρίζει τις τάξεις, βάζοντας πρόστιμο σε όποιον δεν τους τηρούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη σημερινή βασιλική οικογένεια. Αν προσέξετε κανένα μέλος της δε φοράει ποτέ μαύρα. Είναι κανόνας! Θεωρούν ότι το μαύρο είναι το χρώμα του φτωχού. Και σε καμία περίπτωση δε θέλουν να μοιάζουν έτσι…

Και μπορεί σήμερα να μην υπάρχει αστυνομία μόδας, αλλά θα βιώσουμε μία απόρριψη, ένα όχι επειδή ίσως δεν πήγαμε σωστά ντυμένοι και επειδή δεν υποστηρίξαμε την προσωπικότητά μας. Έχω πολλούς πελάτες που αρχικά άνοιγαν την ντουλάπα τους και δεν έβρισκαν τίποτα να βάλουν, άλλοι που δεν κοιτούσαν καν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και σήμερα όχι μόνο έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση αλλά και σημαντικές επαγγελματικές θέσεις.

Αν μπορούσες να μας δώσεις μία μόνο στιλιστική συμβουλή, ποια θα επέλεγες;

Να μην περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα καταστήματα και brands. Να μην απορρίπτουμε και να δοκιμάζουμε! Ας ανοίξουμε τους ορίζοντές μας. Υπάρχουν και second hand μαγαζιά, που έχουν “διαμάντια”. Πρέπει να εκπαιδευτούμε στο να ξεχωρίσουμε ένα ποιοτικό κομμάτι, όπου κι αν το βρούμε.

Πληροφορίες

Τηλ.: 2314001739 ή 6980400993

E.: aristea.korkovelouprof@gmail.com

Ωράριο Εξυπηρέτησης

Δευτέρα / Παρασκευή 9π.μ. / 5μ.μ.

Σάββατο 10π.μ. / 6μ.μ.

© Copyright 2020 | A for Colour.gr by Aristea Korkovelou. All rights reserved. Created by Banana Studios

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Μάθε περισσότερα