Σεμινάριο Χρωματικής Διάγνωσης

Η θεωρία των χρωμάτων. Εσύ έχεις ψυχρή ή ζεστή επιδερμίδα;

από Αριστέα Κορκοβέλου
25 Σεπ. 2022
1 Σχόλιο
6550 Προβολές
σεμιναριο χρωματικης αναλυσης, θεωρια των χρωματων, συμβουλευτικη χρωματων επιδερμιδας

Γνωρίζατε ότι τα χρώματα είναι πάνω από το 60% υπεύθυνα για τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούνται όταν μας αντικρίζει κάποιος;

Theoria Ton Xromaton Psixri Zesti Epidermida

Τα αποτελέσματα της επίδρασης που ασκούν τα χρώματα το ένα επί του άλλου έχουν παρατηρηθεί από την αρχαιότητα.

Τα πρώτα χρώματα που εφευρέθηκαν από τους καλλιτέχνες πριν 40.000 χρόνια, ήταν ένας συνδυασμός χώματος, ζωικού λίπους, καμένου άνθρακα και κιμωλίας.

Έτσι, δημιούργησαν μια βασική παλέτα πέντε χρωμάτων: κόκκινο, κίτρινο, καφέ, μαύρο και λευκό. Έκτοτε, η ιστορία του χρώματος υπήρξε μια διαρκής ανακάλυψη.

Στην διατριβή του “ΠΕΡΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ” ο Αριστοτέλης σημειώνει ότι όταν κάποιο φως πέφτει πάνω σε ένα χρώμα γίνεται ένας συνδυασμός από τον οποίο προκύπτει μια νέα χροιά.

Ο γερμανός ποιητής Γκαίτε παρουσίασε το 1810 την δική του θεωρία όπου αναφέρει ότι τα δυο βασικά χρώματα που έχουν την μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ τους είναι το μπλε με το κίτρινο. Μεταξύ δε των δυο χρωμάτων, μέσω μιας διαδικασίας, που την αποκάλεσε ‘αυξητική’ γεννιέται ένα τρίτο χρώμα, το κόκκινο.

Η χρωματική θεωρία ολοκληρώθηκε από τον Johannes Itten, τον Ελβετό θεωρητικό τέχνης που δίδασκε στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών στην Βαϊμάρη, αυτή που στη συνέχεια έγινε γνωστή ως Bauhaus. Ο J. Itten ανέπτυξε τις «χρωματικές συγχορδίες» και τροποποίησε τον χρωματικό κύκλο.

Colour Wheel Itten 585x341 1

Σύμφωνα με αυτόν ο χρωματικός κύκλος βασιζόντανε σε τρία βασικά χρώματα: το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και περιλάμβανε δώδεκα αποχρώσεις.

Τα χρώματα διαιρούνται ανάλογα με τα επιμέρους στοιχεία τους σε ψυχρά (με βάση το μπλε) και θερμά (με βάση το κίτρινο). Έπειτα σε φωτεινάουδέτερασκοτεινάαπαλά ή παστέλ και λαμπερά.

Theoria Ton Xromaton Itten 300x300 1

Είναι γεγονός ωστόσο πως δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο τα χρώματα, αλλά όποιος μπορεί να τα δει καθαρά, είναι σε θέση να ξεχωρίσει ένα κίτρινο που δεν μπλεδίζει ή ένα κίτρινο που δεν πρασινίζει. Γι΄αυτό τον λόγο στο κύκλο χρωμάτων δεν υπάρχει μόνο ένα κόκκινο, ένα μπλε ή κίτρινο.

Από τα κόκκινα υπάρχουν για παράδειγμα, το κόκκινο carmine, το μπορτνώ, το παπαρουνί ή το βερμιγιόν.
Από τα μπλε, το μπλε κίνας, το μπλε ηλεκτρίκ και το ναυτικό μπλε.
Από τα κίτρινα, το κίτρινο του καναρινιού, το μουσταρδί και το κίτρινο του λεμονιού.

Troxos Xromaton House Of Colour Itten 585x433 1

Έχεις ακούσει να σου λέει κάποιος πως “αυτό το χρώμα στα μαλλιά σε δείχνει πιο χλωμή”; Έχεις παρατηρήσει πως με μερικά χρώματα σε κραγιόν τα δόντια σου αποχρωματίζονται και φαίνονται πιο κίτρινα;

Δοκιμάσατε ποτέ ένα τοπ ή μια απόχρωση κραγιόν που κάνει τα μάτια και το πρόσωπό σας να δείχνουν πιο ζωντανά και φρέσκα, ενώ ένα άλλο στην ίδια σχεδόν απόχρωση να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες και την επιδερμίδα θαμπή;

Όλα αυτά είναι δείγμα πως δεν γνωρίζεις χρωματικά τι σου ταιριάζει επειδή δεν έχεις προσδιορίσει τους υποτόνους σου.

Υπάρχει εξήγηση γι ‘αυτό, και έχει να κάνει με την επιφάνεια και τον τόνο του χρώματος της επιδερμίδας σας.

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε πραγματικά τη διαφορά μεταξύ του επιφανειακού τόνου της επιδερμίδας και του undertone σημαίνει πως απλά δεν έχετε ακούσει μέχρι και σήμερα την HOUSE OF COLOUR και τα σεμινάρια χρωματικής ανάλυσης!

Όσων αφορά τη μόδα και την ομορφιά, υπάρχουν κάποιες λέξεις-κλειδιά που κυριαρχούν ως “ψυχρά χρώματα” και “ζεστά χρώματα”. Στην πραγματικότητα όσο κι αν ξέρουμε πως τα χρώματα επηρεάζουν το πόσο ελκυστικές φαινόμαστε και πάλι δυσκολευόμαστε να τα ξεχωρίσουμε.

Το undertone του δέρματος σας είναι το χρώμα κάτω από την επιφάνεια. Μπορείτε να έχετε το ίδιο χρώμα δέρματος με κάποιον, αλλά διαφορετικό υπόβαθρο, το οποίο διαχωρίζεται με τον εξής τρόπο: ψυχρές και ζεστές επιδερμίδες!

Το να ανακαλύψετε αν η επιδερμίδα σας είναι θερμή ή ψυχρή είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία καθώς θα βρείτε ποια είναι εκείνα τα χρώματα που σας κολακεύουν περισσότερο, αλλά και ποιες αποχρώσεις μέικ απ, σκιών και κραγιόν πρέπει να επιλέγετε.

Ένα λάθος foundation ή ένα λάθος concealer μπορεί να δείξει ξένο στο πρόσωπο σου και να μην ενσωματώνεται στην χρωματική σου βάση. Έτσι, δημιουργείται ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που μπορεί να καλύπτει και να φωτίζει ταυτόχρονα, στα σημεία που πρέπει.

Ορισμένα χρώματα έχουν την δύναμη να σας κάνουν να φαίνεστε πολύ πιο όμορφες σύμφωνα με τον χρωματισμό της επιδερμίδας σας.

Στα κορίτσια με ζεστούς τόνους ταιριάζουν περισσότερο τα κίτρινα, πορτοκάλια, καφέ, κίτρινα-πράσινα, ivory και ζεστά κόκκινα, ενώ οι γυναίκες με ψυχρού τόνους πρέπει να φορούν γαλάζιο, πράσινο ρουμπινί, ροζ, μελιτζανί, ματζέντα και κόκκινα με βάση το μπλε.

Και θα βρείτε διάφορα τεστ online και “tips” που κυκλοφορούν σχετικά με το πως μπορείς να ανακαλύψεις εσένα τι σου ταιριάζει. Κι εκεί είναι που δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και λαμβάνετε μισές ή λάθος διαγνώσεις.

Μια μεγάλη παρανόηση είναι πως τα κορίτσια με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν μπορούν να έχουν θερμά undertones όπως επίσης και οι γυναίκες με σκουρόχρωμο δέρμα πως δεν είναι δυνατό να έχουν ψυχρούς τόνους. Ή πως υπάρχουν ουδέτερες επιδερμίδες κάτι που θα σήμαινε πως δεν έχετε χρωματική ταυτότητα κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει!

Πώς όμως μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε; Όσο για αυτό, εμείς είμαστε εδώ.

Γι΄αυτό το λόγο η House of Colour χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και μαντήλες ευκρινείας σας βοηθά , μέσω μιας διαδικασίας εξωτερικής αυτογνωσίας, να ανακαλύψετε τον δικό σας τόνο! Εξειδικευμένες χρωματολόγοι και σύμβουλοι δημόσιας εικόνας σε όλο τον κόσμο μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη διάγνωση.

Colour Analysis Aristea Korkovelou House Of Colour Greece 585x506 1

Βασιζόμενοι στην ιστορία των χρωμάτων και στον τροχό του Johannes Itten, πραγματοποιούν σεμινάριο χρωματικής ανάλυσης, όπου ανακαλύπτουν τον τύπο επιδερμίδας σας και σας βοηθούν να βρείτε τα χρώματα που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας και δεν θα υπονομεύουν την εικόνα σας.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους αναζητούν τη γνώση στη σύνθεση χρωματικών συνδυασμών και στην εφαρμογή σύγχρονων τάσεων της μόδας στα δικά τους δεδομένα. Θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με την δική σας χρωματική παλέτα όσων αφορά τα χρώματα σε ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα, μαλλιά και ότι άλλο αφορά το χρώμα.

Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσετε μια αρμονική εικόνα και θα κερδίσετε χρόνο και χρήμα ψάχνοντας και αγοράζοντας πράγματα που θα μείνουν στην ντουλάπα σας αναξιοποίητα.

Και μην ξεχνάτε πως τα χρώματα συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματά μας, τα συμβολίζουν αλλά και τα προκαλούν επηρεάζοντας ανάλογα την διάθεσή μας.

Αν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του χρώματος για να μάθετε για τον εαυτό σας τότε προχωρήστε μαζί μου και θα σας δείξω πώς να βρείτε τι είναι σωστό για σας προκειμένου να εκφράσετε τα συναισθήματά σας όποια κι αν είναι τα χρώματα που σας ταιριάζουν.

Υπάρχουν εκατομμύρια χρώματα σε μοναδικούς συνδυασμούς μόνο για εσάς. Είναι καιρός να βάψετε με χρώμα τη ζωή σας και ο κόσμος είναι η δική σας παλέτα.

Εαν λοιπόν θέλετε να ανανεωθείτε είμαι εδώ να σας βοηθήσω σε αυτό το ταξίδι εξωτερικής αυτογνωσίας!

SHARE

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − ten =

FAQ

Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Τι μαθαίνω στα σεμινάρια αυτά; Πόσες ώρες διαρκούν και πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν;

Πρόκειται για 1 σεμινάριο που σπάει σε 3 λόγω των πολλών ωρών.

Το πρώτο είναι το σεμινάριο χρωματικής ανάλυσης όπου βρίσκουμε τον τόνο της επιδερμίδας σας, τι χρώματα σας ταιριάζουν, πως να κάνετε τους συνδυασμούς και πως να δείχνετε αρμονική. Επίσης τι χρώματα ταιριάζουν σε εσάς σε αξεσουάρ (τσάντα, ζώνες, κοσμήματα, αξεσουάρ, κτλ), καλλυντικά και μαλλιά. Πρόκειται για μια διάγνωση που κρατά μια ζωή και γίνεται μια φορά. Φυσικά αφορά και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με χρώμα στην ζωή σας (σπίτι, διακόσμηση κτλ).

Το δεύτερο σεμινάριο είναι του προσωπικού στυλ. Σε αυτό συζητάμε για το τι είναι μόδα, τι σημαίνει στυλ, τι πρέπει να προσέχετε, πως να διαλέγετε σωστά τα ρούχα, τι παπούτσια σας ταιριάζουν με τι παντελόνια, τι είδους σακάκι/παλτό σας ταιριάζει κτλ..Βασιζόμαστε στο σώμα και την προσωπικότητά σας και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις στυλίστριες. Για αυτό το λόγο κάνουμε και τεστ προσωπικότητας και έπειτα βρίσκουμε το δικό σας προσωπικό μοναδικό στυλ. Γιατί αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι: μας ενδιαφέρει να αποτυπώνετε το στυλ σας αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σας. Μαθαίνουμε επίσης πως να κάνουμε budget, πως να δείχνουμε επιβλητικές, πως να ντυνόμαστε σωστά ανά περίσταση και πολλά άλλα.

Το τρίτο είναι το σεμινάριο μακιγιάζ, όπου συζητάμε για τη περιποίηση προσώπου και το πώς βαφόμαστε σωστά ανά περίσταση και με βάση το πρόσωπό μας. Αναδεικνύουμε δηλαδή σωστά και όμορφα τα χαρακτηριστικά μας και μαθαίνουμε πως να δείχνουμε λαμπερές κάθε ώρα της ημέρας! Αυτό γίνεται είτε με προσωπικό ραντεβού (ατομικές συνεδρίες), είτε εάν συμμετέχετε σε γκρουπ (από 2 έως 5 άτομα). Εάν έρθετε με φίλη/φίλες σας το σεμινάριο χρώματος διαρκεί περίπου 4-5 ώρες, εάν κάνετε ατομικό περίπου 3 ώρες. Το μακιγιάζ διαρκεί περίπου 3 ώρες και το στυλ είναι ημερήσιο (περίπου 8 ώρες) το οποίο μπορεί να γίνει και σπαστά σε 2 συνεδρίες.

Οι τιμές φυσικά διαμορφώνονται ανάλογα με το τι επιλέγετε εσείς. Αν θέλετε να λάβετε τον τιμοκατάλογο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στην φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε παρακάτω.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει τελικά η εικόνα στις μέρες μας και τι μπορεί κανείς να κάνει, ώστε να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά; Τι ρόλο παίζουν οι στυλιστικές μας επιλογές στη διαμόρφωση της εικόνας μας;

Τον μέγιστο ρόλο! Την πρώτη φορά που θα μας δει κάποιος χρειάζεται 60 δευτερόλεπτα για να σχηματίσει άποψη για εμάς και να αποφασίσει αν του αρέσουμε ή όχι. Αν θα μας κατατάξει στο θετικό ή στο αρνητικό ημισφαίριο. Σκεφτείτε τώρα όταν πηγαίνει κάποιος σε μία συνέντευξη και φοράει άσπρα ή μαύρα τι εικόνα δίνει. Το πρώτο 1.5 λεπτό είναι κρίσιμο, για το αν θα περάσουν κάπου καλά οι άνθρωποι ή όχι. Αν θα ταιριάξουν με κάποιον ή όχι. Οπότε το στυλ παίζει τεράστιο ρόλο.

Στον 12ο αιώνα πλήρωνε κανείς πρόστιμο για το ντύσιμό του. Ο Άγγλος βασιλιάς είχε θεσπίσει τους δικούς του κανόνες, για να ξεχωρίζει τις τάξεις, βάζοντας πρόστιμο σε όποιον δεν τους τηρούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη σημερινή βασιλική οικογένεια. Αν προσέξετε κανένα μέλος της δε φοράει ποτέ μαύρα. Είναι κανόνας! Θεωρούν ότι το μαύρο είναι το χρώμα του φτωχού. Και σε καμία περίπτωση δε θέλουν να μοιάζουν έτσι…

Και μπορεί σήμερα να μην υπάρχει αστυνομία μόδας, αλλά θα βιώσουμε μία απόρριψη, ένα όχι επειδή ίσως δεν πήγαμε σωστά ντυμένοι και επειδή δεν υποστηρίξαμε την προσωπικότητά μας. Έχω πολλούς πελάτες που αρχικά άνοιγαν την ντουλάπα τους και δεν έβρισκαν τίποτα να βάλουν, άλλοι που δεν κοιτούσαν καν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και σήμερα όχι μόνο έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση αλλά και σημαντικές επαγγελματικές θέσεις.

Αν μπορούσες να μας δώσεις μία μόνο συμβουλή, ποια θα επέλεγες;

Η ομορφιά δεν έχει νούμερο ή μέγεθος και η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που αφορά όλες και όλους. Έχουμε την επιλογή να πούμε στον εαυτό μας κάτι διαφορετικό. Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς και πιστεύουμε για εμάς, είναι κι αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς! Αυτό που νιώθουμε μέσα μας, αντικατοπτρίζεται και έξω μας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το πώς νιώθουμε εμείς για τον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση έχει ένα δυνατό χαρακτηριστικό. Αναβλύζει και μεταδίδεται στους γύρω σου. Όλοι το αντιλαμβάνονται, το θαυμάζουν και με ένα μαγικό τρόπο τους έλκει κοντά σου.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως που πέρασα με το να μισώ το σώμα μου με έκαναν να είμαι αυτό που είμαι τώρα. Σύμβουλος δημόσιας εικόνας και plus size μοντέλο. Αλλάζοντας λοιπόν οπτική γωνία, άλλαξα και τη σχέση μου με τον εαυτό μου και βρήκα όχι έναν αλλά δεκάδες λόγους για να αγαπήσω τελικά το σώμα μου για αυτό ακριβώς που είναι. Και μαντέψτε τι έγινε μόλις έμαθα να αγαπώ το σώμα μου όπως ακριβώς είναι: τότε και οι άλλοι το έκαναν!

“Εάν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα ανοίξεις τον δρόμο και στους άλλους να το κάνουν.”

Ο στόχος και η αποστολή μου όταν δημιούργησα αυτό το blog, είναι να επηρεάσω τις ζωές ανθρώπων μέσω της μόδας, εμπνέοντας τους να αισθάνονται άνετα στο δικό τους σώμα, δίνοντας τους το θάρρος να φοράνε ότι αγαπάνε. Όταν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι εύκολο να πέσετε στη συνήθεια να φοράτε πράγματα που κρύβουν το σώμα σας. Ενώ είναι σοφό να ντυθείτε ακολουθώντας το σχήμα σας, χωρίς να αποφεύγετε να φοράτε ρούχα που σας αρέσουν και να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά.

Μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά τα σεμινάρια;

Η χρωματική διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο δια ζώσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας AFORCOLOUR, στην Θεσσαλονίκη, 28ης Οκτωβρίου 39. Τα σεμινάρια styling και περιποίησης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά. Βρείτε το κατάστημά μας στο Google maps

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν αποφασίσατε να βελτιώσετε την ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου και εγώ θα σας εκπαιδεύσω πως.

    Αποστολή

    Newsletter

    Subscribe to our Newsletter and learn more about fashion trends & smart tips.