Σύμβουλος Εταιρικής Εικόνας

από Αριστέα Κορκοβέλου
25 Σεπ. 2022
0 Σχόλια
397 Προβολές

Ας το παραδεχτούμε – ο επαγγελματικός τομέας είναι πιο ανταγωνιστικός από ποτέ.

Ενώ είναι σίγουρα απαραίτητο για μια εταιρεία να βρίσκεται στην κορυφή του παιχνιδιού, υπάρχουν λιγότερο απλοί παράγοντες που έρχονται στο προσκήνιο και αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η εικόνα έχει εξέχουσα σημασία και είναι πλέον δεδομένο.

Ως εκπρόσωποι της εταιρείας σας, η εμφάνιση και η συμπεριφορά των υπαλλήλων σας αποτελούν την πρώτη εντύπωση του οργανισμού σας στο κοινό. Και συχνά, ο τρόπος που παρουσιάζονται αποτελούν παράγοντα διαφοροποίησης ανάμεσα σε εσάς και τους ανταγωνιστές σας.

Ως διεθνής σύμβουλος δημόσιας εικόνας και προσωπικός στιλίστας, βοηθώ τις εταιρείες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την οπτική και εκτελεστική παρουσία των υπαλλήλων τους.

Μέσω του Corporate Image Consulting βοηθώ τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με υπάρχοντες και πιθανούς πελάτες, φορώντας τα σωστά χρώματα και στυλ, να αυξήσουν την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία τους τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Εξωτερική εμφάνιση

 • Εντοπισμός της κατάλληλης επιχειρηματικής ενδυμασίας παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της μόδας
 • Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να δημιουργούν και να διατηρούν μια συνεπή εμφάνιση που συνάδει με την εικόνα της εταιρείας
 • Η εταιρία πετυχαίνει μια ενιαία θετική οπτική εικόνα στους πελάτες και στο ευρύ κοινό
 • Κάθε υπάλληλος δείχνει με την εικόνα του τον απαραίτητο επαγγελματισμό, βασισμένο στις αξίες μιας επιχείρησης
 • Εξισορρόπηση του ατομικού τους στυλ με το επαγγελματικό
 • Διασφάλιση φυσικής εμφάνισης ενός ατόμου (να είναι σύμφωνη με την επωνυμία ή τη θέση του)

Θετική συμπεριφορά

 • Το να είναι κανείς καλά ντυμένος και με αυτοπεποίθηση πετυχαίνει να κάνει μια δήλωση σχετικά με το ποιος είναι και τον οργανισμό που εκπροσωπεί
 • Μια θετική εικόνα στο χώρο εργασίας μπορεί να κάνει ένα άτομο να επιτύχει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του στόχους

Κατάλληλη γλώσσα του σώματος

Ένας σύμβουλος εικόνας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εμφανίσουν την κατάλληλη γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος είναι ένας δείκτης για το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα και τις προθέσεις ενός ατόμου.

Με τη βοήθεια ενός συμβούλου εικόνας, οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν να παραπλανήσουν κάποιον χρησιμοποιώντας αρνητική γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης. Η προβολή θετικής γλώσσας σώματος όταν αλληλοεπιδράει με άτομα μπορεί να αναπτύξει την εικόνα κάποιου αποφεύγοντας τη λήψη μικτών σημάτων.

Η οικοδόμηση μιας επωνυμίας μιας επιχείρησης, η βελτίωση των επικοινωνιών και η διασφάλιση μιας σταθερής επαγγελματικής εικόνας όπως αναφέρονται και παραπάνω, είναι αυτά που πετυχαίνουμε μέσω του Corporate Image Consulting.

Είστε έτοιμοι να ξεχωρίσετε;

When you want to inspire, make an impact and have people pay attention to you and what you’re saying- everything needs to be in alignment”

SHARE

FAQ

Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Τι μαθαίνω στα σεμινάρια αυτά; Πόσες ώρες διαρκούν και πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν;

Πρόκειται για 1 σεμινάριο που σπάει σε 3 λόγω των πολλών ωρών.

Το πρώτο είναι το σεμινάριο χρωματικής ανάλυσης όπου βρίσκουμε τον τόνο της επιδερμίδας σας, τι χρώματα σας ταιριάζουν, πως να κάνετε τους συνδυασμούς και πως να δείχνετε αρμονική. Επίσης τι χρώματα ταιριάζουν σε εσάς σε αξεσουάρ (τσάντα, ζώνες, κοσμήματα, αξεσουάρ, κτλ), καλλυντικά και μαλλιά. Πρόκειται για μια διάγνωση που κρατά μια ζωή και γίνεται μια φορά. Φυσικά αφορά και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με χρώμα στην ζωή σας (σπίτι, διακόσμηση κτλ).

Το δεύτερο σεμινάριο είναι του προσωπικού στυλ. Σε αυτό συζητάμε για το τι είναι μόδα, τι σημαίνει στυλ, τι πρέπει να προσέχετε, πως να διαλέγετε σωστά τα ρούχα, τι παπούτσια σας ταιριάζουν με τι παντελόνια, τι είδους σακάκι/παλτό σας ταιριάζει κτλ..Βασιζόμαστε στο σώμα και την προσωπικότητά σας και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τις στυλίστριες. Για αυτό το λόγο κάνουμε και τεστ προσωπικότητας και έπειτα βρίσκουμε το δικό σας προσωπικό μοναδικό στυλ. Γιατί αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι: μας ενδιαφέρει να αποτυπώνετε το στυλ σας αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σας. Μαθαίνουμε επίσης πως να κάνουμε budget, πως να δείχνουμε επιβλητικές, πως να ντυνόμαστε σωστά ανά περίσταση και πολλά άλλα.

Το τρίτο είναι το σεμινάριο μακιγιάζ, όπου συζητάμε για τη περιποίηση προσώπου και το πώς βαφόμαστε σωστά ανά περίσταση και με βάση το πρόσωπό μας. Αναδεικνύουμε δηλαδή σωστά και όμορφα τα χαρακτηριστικά μας και μαθαίνουμε πως να δείχνουμε λαμπερές κάθε ώρα της ημέρας! Αυτό γίνεται είτε με προσωπικό ραντεβού (ατομικές συνεδρίες), είτε εάν συμμετέχετε σε γκρουπ (από 2 έως 5 άτομα). Εάν έρθετε με φίλη/φίλες σας το σεμινάριο χρώματος διαρκεί περίπου 4-5 ώρες, εάν κάνετε ατομικό περίπου 3 ώρες. Το μακιγιάζ διαρκεί περίπου 3 ώρες και το στυλ είναι ημερήσιο (περίπου 8 ώρες) το οποίο μπορεί να γίνει και σπαστά σε 2 συνεδρίες.

Οι τιμές φυσικά διαμορφώνονται ανάλογα με το τι επιλέγετε εσείς. Αν θέλετε να λάβετε τον τιμοκατάλογο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στην φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε παρακάτω.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει τελικά η εικόνα στις μέρες μας και τι μπορεί κανείς να κάνει, ώστε να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά; Τι ρόλο παίζουν οι στυλιστικές μας επιλογές στη διαμόρφωση της εικόνας μας;

Τον μέγιστο ρόλο! Την πρώτη φορά που θα μας δει κάποιος χρειάζεται 60 δευτερόλεπτα για να σχηματίσει άποψη για εμάς και να αποφασίσει αν του αρέσουμε ή όχι. Αν θα μας κατατάξει στο θετικό ή στο αρνητικό ημισφαίριο. Σκεφτείτε τώρα όταν πηγαίνει κάποιος σε μία συνέντευξη και φοράει άσπρα ή μαύρα τι εικόνα δίνει. Το πρώτο 1.5 λεπτό είναι κρίσιμο, για το αν θα περάσουν κάπου καλά οι άνθρωποι ή όχι. Αν θα ταιριάξουν με κάποιον ή όχι. Οπότε το στυλ παίζει τεράστιο ρόλο.

Στον 12ο αιώνα πλήρωνε κανείς πρόστιμο για το ντύσιμό του. Ο Άγγλος βασιλιάς είχε θεσπίσει τους δικούς του κανόνες, για να ξεχωρίζει τις τάξεις, βάζοντας πρόστιμο σε όποιον δεν τους τηρούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη σημερινή βασιλική οικογένεια. Αν προσέξετε κανένα μέλος της δε φοράει ποτέ μαύρα. Είναι κανόνας! Θεωρούν ότι το μαύρο είναι το χρώμα του φτωχού. Και σε καμία περίπτωση δε θέλουν να μοιάζουν έτσι…

Και μπορεί σήμερα να μην υπάρχει αστυνομία μόδας, αλλά θα βιώσουμε μία απόρριψη, ένα όχι επειδή ίσως δεν πήγαμε σωστά ντυμένοι και επειδή δεν υποστηρίξαμε την προσωπικότητά μας. Έχω πολλούς πελάτες που αρχικά άνοιγαν την ντουλάπα τους και δεν έβρισκαν τίποτα να βάλουν, άλλοι που δεν κοιτούσαν καν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και σήμερα όχι μόνο έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση αλλά και σημαντικές επαγγελματικές θέσεις.

Αν μπορούσες να μας δώσεις μία μόνο συμβουλή, ποια θα επέλεγες;

Η ομορφιά δεν έχει νούμερο ή μέγεθος και η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που αφορά όλες και όλους. Έχουμε την επιλογή να πούμε στον εαυτό μας κάτι διαφορετικό. Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς και πιστεύουμε για εμάς, είναι κι αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς! Αυτό που νιώθουμε μέσα μας, αντικατοπτρίζεται και έξω μας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το πώς νιώθουμε εμείς για τον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση έχει ένα δυνατό χαρακτηριστικό. Αναβλύζει και μεταδίδεται στους γύρω σου. Όλοι το αντιλαμβάνονται, το θαυμάζουν και με ένα μαγικό τρόπο τους έλκει κοντά σου.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως που πέρασα με το να μισώ το σώμα μου με έκαναν να είμαι αυτό που είμαι τώρα. Σύμβουλος δημόσιας εικόνας και plus size μοντέλο. Αλλάζοντας λοιπόν οπτική γωνία, άλλαξα και τη σχέση μου με τον εαυτό μου και βρήκα όχι έναν αλλά δεκάδες λόγους για να αγαπήσω τελικά το σώμα μου για αυτό ακριβώς που είναι. Και μαντέψτε τι έγινε μόλις έμαθα να αγαπώ το σώμα μου όπως ακριβώς είναι: τότε και οι άλλοι το έκαναν!

“Εάν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα ανοίξεις τον δρόμο και στους άλλους να το κάνουν.”

Ο στόχος και η αποστολή μου όταν δημιούργησα αυτό το blog, είναι να επηρεάσω τις ζωές ανθρώπων μέσω της μόδας, εμπνέοντας τους να αισθάνονται άνετα στο δικό τους σώμα, δίνοντας τους το θάρρος να φοράνε ότι αγαπάνε. Όταν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι εύκολο να πέσετε στη συνήθεια να φοράτε πράγματα που κρύβουν το σώμα σας. Ενώ είναι σοφό να ντυθείτε ακολουθώντας το σχήμα σας, χωρίς να αποφεύγετε να φοράτε ρούχα που σας αρέσουν και να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά.

Μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά τα σεμινάρια;

Η χρωματική διάγνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο δια ζώσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας AFORCOLOUR, στην Θεσσαλονίκη, 28ης Οκτωβρίου 39. Τα σεμινάρια styling και περιποίησης μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά. Βρείτε το κατάστημά μας στο Google maps

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν αποφασίσατε να βελτιώσετε την ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου και εγώ θα σας εκπαιδεύσω πως.

  Αποστολή

  Newsletter

  Subscribe to our Newsletter and learn more about fashion trends & smart tips.