Αναλύοντας το θέμα αυτοπεποίθηση

από Aristea Korkovelou
0 Σχόλιο 549 Προβολές
Αναλύοντας το θέμα αυτοπεποίθηση

Η ομορφιά δεν έχει νούμερο ή μέγεθος και η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που αφορά όλες και όλους.

Δεν γεννηθήκαμε, βέβαια, αμφισβητώντας τον εαυτό μας. Αυτό είναι κάτι που το μαθαίνουμε, ή που μας το μαθαίνουν οι άλλοι, οι οποίοι αν και θεωρούν ότι μας προστατεύουν, στην πραγματικότητα μας κληροδοτούν τις δικές τους αμφιβολίες και ανησυχίες.

Αν και θέλουν δυνατούς, ικανούς και με αυτοπεποίθηση ανθρώπους, διδάσκουν μερικές φορές διαδικασίες και τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς που οδηγούν αλλού.

@e-xclusive – @oneofusgr

Τα προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης είναι πολύ πιο συχνά στη ζωή των ανθρώπων από όσο νομίζουμε. Είναι όμως πολύ ευαίσθητα θέματα που οι περισσότεροι αγνοούν και δεν συζητούν ανοιχτά, παρόλο που τους επηρεάζουν τόσο βαθιά.

Και όμως ναι, η έλλειψη αυτοπεποίθησης επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας: Την επιλογή των συντρόφων μας, την ερωτική μας ζωή, τις εργασιακές μας σχέσεις ακόμα και την υγεία μας σε μεγάλο βαθμό και με ποικίλους τρόπους.

Η υπερβολική έμφαση στα “πρέπει”και τους κανόνες, η δυσκολία στην αποδοχή κομπλιμέντων, η μειωμένη έμφαση στα θετικά στοιχεία του εαυτού μας, ο φόβος για λάθη, είναι παγίδες που μπορούν να εγκλωβίσουν το άτομο και να το κάνουν να χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητές του.

Συνήθως, η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι εκείνη που μας κρατάει πίσω στη ζωή και μας εμποδίζει να ανοίξουμε τα φτερά μας.

Μας κρατάει μακριά από τους στόχους και την ευτυχία μας, προσπαθώντας να μας προστατέψει από τους φόβους και τις ανασφάλειες μας.

@e-xclusive – @oneofusgr

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση συνήθως αρκούνται στα (πολύ) λίγα. Όπως το βλέπω εγώ η αυτοπεποίθηση είναι η απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για να ανταπεξέρχεται κάποιος στις δυσκολίες της ζωής.

Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν ξυπνούσαμε ένα πρωί και κοιτάζαμε στον καθρέφτη και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας προς το καλύτερο;

Πώς νομίζετε τότε θα μας έβλεπαν και οι άλλοι;

@e-xclusive – @oneofusgr

Έχουμε την επιλογή να πούμε στον εαυτό μας κάτι διαφορετικό. Γιατί αυτό που βλέπουμε εμείς και πιστεύουμε για εμάς, είναι κι αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς!

Αυτό που νιώθουμε μέσα μας, αντικατοπτρίζεται και έξω μας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το πώς νιώθουμε εμείς για τον εαυτό μας.

Με αγάπη και πολύ χρώμα, Αριστέα Κορκόβελου

Μπορεί να σου αρέσουν

Γράψε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Μάθε περισσότερα