Το χρώμα μιλά για την ζωή σου!

από Αριστέα Κορκοβέλου, 7 Ιαν. 2021
7 Ιαν. 2021
0 Σχόλια
1566 Προβολές
Contents

Χρώμα: ένας κώδικας ζωής που επιβάλλεται να γνωρίσεις και να αξιοποιήσεις στην κάθε σου μέρα, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου να ευεργετηθεί από αυτό.

Το χρώμα είναι ένα από τα βασικά μέσα που μεταδίδει μηνύματα. Μας μιλάει σε μία γλώσσα που καταλαβαίνουν ενστικτωδώς όλοι: τη γλώσσα των συναισθημάτων.

Ό,τι φορέσουμε κάνει εμάς και τους άλλους ανθρώπους γύρω μας να αισθανόμαστε κάτι. Ένα χρωματιστό κοκκαλάκι για τα μαλλιά, ένα κόσμημα, ένα καπέλο ή ένα ζευγάρι παπούτσια, μέχρι και το βερνίκι νυχιών.

Ακόμη και μέσα από τη διατροφή, τη φύση, μέσα από την επιλογή των ρούχων σου, μέσα από τη μουσική και φυσικά μέσα από την επιλογή των χρωμάτων στους χώρους του σπιτιού σου μπορείς να εκφραστείς και να ευεγερτηθείς! 

Όταν φοράμε χρώματα εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και έχει μεγάλη επίδραση στο πώς μας βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Τα χρώματα μιλάνε πιο “δυνατά” από ότι τα λόγια

Και επειδή δεν συνειδητοποιούμε πάντα την απίστευτη δύναμη που έχει το χρώμα να μας φροντίζει, να μας υποστηρίζει και να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω.

Αν έχετε μπει σε ένα μαγαζί γιατί σας τράβηξε το βλέμμα σας ένα ζωηρό χρώμα σε ρούχο στη βιτρίνα και βγήκατε δέκα λεπτά αργότερα με κάτι μαύρο/γκρι/άσπρο, τότε δεν είστε μόνη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπάμε το χρώμα αλλά ενίοτε το βρίσκουμε τρομακτικό.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι μας πάει και ανησυχούμε ότι θα κάνουμε λάθος επιλογή. Το ένστικτό μας καταπνίγεται από τις ατελείωτες τάσεις της μόδας κάτι που αποκαλώ χρωματικό θόρυβο.

Και υπάρχει πολύς τέτοιος θόρυβος εκεί έξω στις επιδείξεις μόδας, στα περιοδικά, στις βιτρίνες, στις διαφημίσεις, στη τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και δυστυχώς διαλέγουμε χρώματα όχι για τον εαυτό μας αλλά για να κερδίσουμε την επιδοκιμασία των άλλων -για να τους αρέσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί πρέπει να είμαστε σαν τους άλλους γύρω μας. #not

Και ξέρω πως συμβαίνει αυτό γιατί το έχω κάνει και εγώ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπήρχε μία εποχή που φορούσα μόνο μαύρα και σκούρα μπλε ρούχα. Προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά επίσης ήθελα να με παίρνουν και στα σοβαρά.

Φοβόμουν να δείξω τον αληθινό μου εαυτό ώσπου μία μέρα συνειδητοποίησα ότι είχα χάσει τόσο πολύ την επαφή με τον εαυτό μου ώστε δεν ήξερε καν ποιο ήταν το αγαπημένο μου χρώμα.

Πολλοί άνθρωποι φορούν ότι βρουν μπροστά τους χωρίς να το πολυσκέφτονται. Ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι κάθε χρώμα έχει τις θετικές και τις αρνητικές όψεις του.

Γιατί να νιώθω στα “μαύρα” μου, ενώ υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα που μπορώ να νιώσω?!

Μπορούμε λοιπόν να επιλέγουμε συνειδητά τα χρώματα που φοράμε και μας περιβάλλουν. Να έχουμε επίγνωση των χρωματικών επιλογών μας και των μηνυμάτων που μεταδίδουν.

Όποιο χρώμα φοράτε θα επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε αλλά και πως οι γύρω σου ανταποκρίνονται σε εσάς, οπότε γιατί να μη διαλέξετε τα χρώματα που σας τονίζουν με θετικό τρόπο;

Αν ανοίξετε σήμερα την ντουλάπα μου θα δείτε μπλε, πράσινα, κίτρινα, ροζ, καφέ και όλα τα χρώματα που ξέρω ότι μου πάνε και που ανήκουν στην τονική χρωματική μου οικογένεια.

Διαλέγω το χρώμα που θα φορέσω ανάλογα με το πώς αισθάνομαι, τι ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίσταση και πώς θέλω να με βλέπουν οι άλλοι.

Στη ζωή είναι καλό να χρησιμοποιούμε όλα τα χρώματα της παλέτας που μας χαρίζει η φύση

Έχω αφήσει πίσω μου κάθε μαύρο ρούχο και κάθε μαύρη σκέψη κατά συνέπεια. Τώρα ξέρω ότι αν θέλω να με παίρνουν στα σοβαρά υπάρχουν χρώματα που μπορώ να φορέσω και εκφράζουν το κύρος μου χωρίς να με κάνει να δείχνω παγερή και απρόσωπη.

Επίσης μπορώ να διαλέγω συνειδητά ποια μέρη της προσωπικότητας μου θα δείχνω σε κάθε περίσταση. Όπως όλοι οι άλλοι έχω τις καλές μέρες και άλλες μέρες που είμαι πιο σκεπτική. Μέρες που χρειάζομαι ενεργοποίηση και μέρες που χρειάζομαι συγκέντρωση.

Και για κάθε διάθεση και κατάσταση υπάρχουν χρώματα που ταιριάζουν.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνδεόμαστε με το χρώμα είναι το κλειδί για κάθε απόφαση σχετική με το χρώμα που παίρνουμε όσο πιο συνειδητά κάνουμε τις επιλογές μας σχετικά με τα χρώματα τόσο καλύτερα θα είμαστε σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε για θετικά αποτελέσματα.

Το χρώμα είναι υπερδύναμη! Μάθε πως να την χρησιμοποιείς.

Πιστεύω ότι το χρώμα μας βοηθάει να συνδεθούμε με την αληθινή προσωπικότητά μας.

Το χρώμα έχει σημαντικά πράγματα να μας διδάξει για τον πραγματικό μας εαυτό. Μας συνδέει με τις αναμνήσεις μας και τις εμπειρίες με την κοινωνία και το περιβάλλον μας. Με τις πεποιθήσεις μας, τις φιλοδοξίες, τις ελπίδες, τις επιθυμίες και τους φόβους μας.

Ποιά χρώμα είναι η δύναμή σας;

Με τα πράγματα που θέλουμε πολύ και τα πράγματα από τα οποία θέλουμε να ξεφύγουμε.

Αυτός είναι και ο λόγος που ενθουσιάζομαι τόσο πολύ με τα σεμινάρια χρωματολογίας της House of Colour. Όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτό το απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή τους τόσο περισσότερο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πολύχρωμο και θετικό.

Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο μέσω των χρωμάτων!

 Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα με την δύναμη των χρωμάτων και δημιούργησα αυτό το blog!

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον αληθινό μας εαυτό μέσα από το χρώμα συνδεόμαστε με αυτό που είναι ενστικτωδώς και αληθινό άρα είμαστε σε καλό σημείο για να ζήσουμε μία πιο αυθεντική χαρούμενη φυσική ζωή.

Οπότε όταν γράφω για μία πολύχρωμη ζωή αυτό εννοώ. Μία πολύχρωμη ζωή είναι μία ψυχική κατάσταση, μία στάση προς τα έξω με το δικό σας μοναδικό στυλ.

Ζω μία πολύχρωμη ζωή δεν σημαίνει ότι πνίγομαι στα χρώματα. Σημαίνει δεν φοβάμαι να εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό.

Ζήστε μια πολύχρωμη ζωή!

Χαρούμενο, πολύχρωμο, δημιουργικό 2021!

Με αγάπη και πολύ χρώμα, Αριστέα Κορκόβελου

Aforcolour Mini About
Αριστέα Κορκόβελου
Σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας
H Aριστέα Κορκόβελου, ως σύμβουλος της αγγλικής εταιρείας “House of Colour” και αντιπρόσωπός της στη Θεσσαλονίκη, μας μυεί μέσα από τα μοναδικά σεμινάριά της, στον κόσμο των χρωμάτων, της μόδας και του μακιγιάζ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι, στυλίστες του εαυτού μας...
Μάθε περισσότερα
Share

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 19 =

Επικοινωνήστε μαζί μου

Αν αποφασίσατε να βελτιώσετε την ζωή σας, επικοινωνήστε μαζί μου και εγώ θα σας εκπαιδεύσω πως.

    Αποστολή

    Newsletter

    Subscribe to our Newsletter and learn more about fashion trends & smart tips.